Biserica Creştină după Evanghelie, Nr. 1 – Nicolina, Iaşi

Biserica Nicolina

Despre

Biserica Crestina dupa Evanghelie nr. 1  – Nicolina

biserica nicolina

Iasiul a fost unul din orasele peste care Domnul si-a revarsat binecuvantarile Sale. Dupa incheierea Primului Razboi Mondial, dupa ranile provocate, dupa inimile zdrobite, s-a aratat si biruinta..o biruinta pe care numai Dumnezeu o poate da. El a avut privirile indreptate spre cei care l-au cautat cu o inima curata si s-au increzut in El, avand certitudinea ca promisiunile Lui sunt adevarate si se implinesc la vremea hotarata de El.

new-8

Prima Adunare Infiintata In Iasi – Anul 1919

Fratele Grigore Constantinescu a fost cel care a luat initiativa in ceea ce priveste formarea unui grup de partasie, de cercetare a Cuvantului si de rugaciune. Fratii care au luat parte, David Teodorescu, Oprea Gheorghe Teodorescu, Florea Moisescu, Giuroiu Constantin, Vasile Ionescu erau frati indepartati de casa din cauza razboiului si mobilizati pe front. Prin strangerea laolalta a acestor frati din toata Romania Dumnezeu si-a aratat maretia si puterea.

La grupul de partasie ce se intalnea intr-o camaruta din Sarariei nr 13, au fost invitate cunostinte si prieteni, iar in scurta vreme o parte din ei au raspuns chemarii lui Dumnezeu. Astfel a luat fiinta prima adunare crestina din Iasi, care a fost începutul lucrării de propovăduire a Evangheliei.

La inceputul anului 1918, camaruta devenind neincapatoare, adunarea s-a mutat in cartierul Nicolina, in casa primului om care a primit Cuvantul, Losneanu Alexandru. Din cauza impotrivirii oamenilor, in scurt timp nu s-au mai putut intalni aici si prin interventia divina a lui Dumnezeu, au inceput sa se intalneasca intr-o baraca a Crucii Rosii din strada Dancu. Fiind in centrul orasului si ca urmare a anunturilor fratelui Constantinescu in ziar, prin care invita doritorii sa asculte Cuvantul, adunarea a inceput sa fie vizitata de multi oameni, si multi s-au intors la Domnul.
Primele botezuri au avut loc in toamna lui 1918, prin afundare în apa râului Nicolina, cand sapte barbati si patru femei, au depus marturia ca prin credinţa in jertfa Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, au fost mantuite.

Si astfel, in anii 1917-1918 a avut loc o mare trezire la Iasi, care s-a extins treptat in toata Moldova. Samanta a cazut pe pamant bun, a crescut si a adus roade. Adunarea a inceput sa creasca si multe suflete au fost mantuite prin Evanghelia lui Hristos.

Biserica -1976 (exterior)

Biserica -1976 (exterior)

Pana in 1974 credincioșii creștini dupa evanghelie din Iași nu aveau un loc stabil unde sa se intalneasca iar membrii ei creșteau numeric de la an la an. Cu greau, din cauza regimului comunist de la acea data, in toamna lui 1974 s-a inaugurat casa de rugaciuni a creștinilor dupa evanghelie din Iași.

Dupa 1989, din Biserica de pe Nicolina, s-au format alte șase biserici care slujesc in diferite zone ale Iașului iar in ziua de azi, biserica din carttierul Nicolina, numara aproximativ 600 de membrii.

Pe langa, programul obișnuit de duminica, biserica este imparțita in trei grupe de copii, o grupa de adolescenți, o grupa de tineri și o grupa de familiști, fiecare slujind in interiorul bisericii (partașire frațeasca) cat și in exteriorul ei (evanghelizare și consolidare).

biserica nicolina
biserica nicolina
biserica nicolina

biserica nicolina
biserica nicolina

biserica nicolina

Contact:

Adresa: Șoseaua Nicolina nr. 61

Program
duminica: 9.00 – 12.00; 18:00-20:00 (program de vara);
17:00-19:00 (program de iarna)

joi: 18:00-20:00 (program de vara);
17:00-19:00 (program de iarna)

Transport public:

Autobuze

NR. Traseu
19 Canta-Podu Ros-Frigorifer - CUG I
27 Tatarasi Nord - Tehnopolis
27b Blocuri Ciurea - Tehnopolis - Tatarasi Nord
41 Tehnopolis-P.Ros-Tg.Cucu- Copou
41b Blocuri Ciurea - P.Ros- Tg.Cucu- Copou
42 CUG.I-T.Vladimirescu-Triumf-Copou
43 C.U.G.I-T.Vladimirescu-Pacurari
43c C.U.G.I-T.Vladimirescu-Pacurari - Carefure Era
44 Piata Dacia - Tehnopolis
44b Piata Dacia - Tehnopolis - Blocuri Ciurea


Telefon: (+40)(232)242025

Email: contact@bisericanicolina.ro

Get Directions
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed