Întrebări frecvente


1. Cum pot să dăruiesc?
  • Puteți dărui direct în contul bisericii cu specificația: proiect Video. Vă rugăm ca, după ce faceți transferul în cont, să anunțați printr-un telefon sau un mesaj pe unul din frații: Jan Mangalagiu, Cornel Pîrvu, Iulian Mangalagiu pentru a putea ține o evindență a sumelor dăruite.

Detaliile cont biserică:

Biserica Creștină după Evanghelie nr 1,
Șos. Nicolina 61
CEC Bank – Sucursala Iași
IBAN: RO73CECEIS0136RON0122445
BIC: CECEROBU

  • Puteți dărui și cash, într-un plic pe care am dori să scrieți:  Suma, numele, prenumele și destinația: proiect video. Puteți contacta pe unii dintre frații Jan Mangalagiu, Cornel Pîrvu, Iulian Mangalagiu care se pot deplasa pentru a strânge acești bani. Ulterior, banii vor ajunge la fr. Jan Mangalagiu, care va emite o chitanță pe numele dumneavoastră.

2. De ce să dăruiesc pentru proiect dacă eu pot veni la biserică?

Credem că sunt câteva motive pentru care trebuie să dăruim cu toții:

  • Mai devreme sau mai târziu, vor exista situații când nu vom putea lua parte la programul din biserică (probleme de sănătate, plecare din țara etc) și poate că vom dori să participăm online la un serviciu divin.
  • Pentru că e posibil să avem pe cineva în familie care nu poate veni la biserică (ex: bunici, părinți, rude apropiate).
  • Pentru că poate, la un moment dat, vom dori să invităm un prieten, o rudă sau un coleg care să vizioneze programul online și să audă despre dragostea lui Dumnezeu. 

3. De ce ne trebuie transmisie online? Cei care nu pot veni nu ar putea viziona programul altei biserici? 

Cu siguranță că ei ar putea urmări alt program, însă cred că e important ca ei să se poată identifica cu ceea ce se întâmplă acolo. Una este să asculte o predică sau o cântare online și alta este să simtă că este prezent la părtășie cu frații săi din aceeași biserică, chiar dacă nu poate fi prezent fizic în clădire. 


4. Aș putea să cumpăr un lucru care este necesar?

Da, puteți cumpăra un lucru de pe listă cu condiția ca el să fie nou și apoi să fie donat bisericii. Mai jos puteți găsi o listă cu echipamentele necesare, însă te anunțăm că aceasta poate poate suferi modificări atât ca produse, cât și la preț. Prețurile sunt preluate de pe site-urile de specialitate la sfârșitul lunii aprilie. 

Nr Crt

Nume Produs

Pret

Nr Bucăți

1

Blackmagic HDMI->SDI

300

2

2

Blackmagic SDI ->HDMI

300

2

3

Blackmagic Design ATEM Television Studio HD

6500

1

4

Elgato Stream Deck

900

1

5

Blackmagic Intensity Shuttle Thunderbolt

1200

1

6

Sommer Cable Focusline MS

8

70

7

Neutrik NBNC75 BUU11

16

8

8

Cablu XLR 20m

200

2

9

Cablu HDMI 1m

40

4

10

cablu HDMI 3m

60

4

11

Monitor LED IPS Dell 27″

950

1

12

Cablu Retea 30m

300

1

13

Switch TP-LINK 16 porturi Gigabit

450

1

14

Presonus Eris E4.5 Pair

800

1

15

Sony HXR-NX100

8500

2

16

Benro KH25N

750

2

17

Baterie Externa 10.000mAh

120

3

18

Amenajare Spatiu Transmisie

3000

1

Te sfătuim să iei legătura cu Cornel Pîrvu sau Răzvan Băbuță înainte să faci orice achiziție!


5. Nu putem cumpăra lucruri mai ieftine?

Sigur că putem face acest lucru, însă credem că trebuie să fim înțelepți și să cumpărăm lucruri de calitate, care pot fi folosite o perioadă îndelungată. De asemenea, este important ca sunetul și imaginea să fie de o calitate bună, pentru a face experiența celor care ne vizionează cât mai plăcută. 


6. Aș putea să donez o sumă luna asta și o altă sumă luna viitoare?

Da. Ne propunem să strângem banii în următoarele săptămâni și, pe măsură ce vom strânge bani, vom comanda o parte din echipament. 


7. Cine va implementa acest proiect în biserică?

Fr. Răzvan Băbuță și fr. Dragos Apăvăloaei se vor ocupa de partea tehnică, iar fr. Cornel Pîrvu și fr. Iulian Mangalagiu vor supraveghea  acest proiect. Pe viitor, ne dorim să avem o persoană responsabilă de această lucrare și care să își formeze o echipă de adolescenți și tineri.


8. Veți transmite live toate programele?

Pentru început, ne propunem să transmitem un program pe săptămână și toate evenimentele importante (sărbători, nunți, botezuri etc).


9. Ce presupun etapele viitoare ale proiectului ?

Cumpărarea a încă 2 camere, 2 microfoane de fond, sistem de comunicare între cei care filmează, montarea a 2 camere pe perete și instalarea unui sistem de ghidare de la distanță.


10. Conducerea bisericii susține acest proiect?

Bineînțeles că da. Fără acordul conducerii nu am fi pornit un proiect așa de mare.


11. Ce altceva aș putea să mai fac?

Te invităm ca, pe lângă dărnicie, să susții în rugăciune acest proiect. Avem nevoie de ajutorul și înțelepciunea lui Dumnezeu. Cu siguranță vor apărea probleme, critici și piedici. Ne dorim binecuvântarea lui Dumnezeu în pasul acesta important pe care biserica îl face.


12. Aș avea și alte întrebari despre acest proiect. Cu cine să iau legătura?

Nu promitem că avem răspunsurile la toate întrebările, însă vom încerca să răspundem nelămuririlor  pe care le aveți. Puteți lua legătura cu fr. Cornel Pîrvu sau fr. Iulian Mangalagiu.


13. Acest proiect nu afectează celelalte nevoie ale bisericii? Este acest proiect o prioritate acum?

Vrem să vă asigurăm că prioritatea bisericii va rămâne în a ajuta pe cei care sunt în nevoie. Lucrul acesta s-a întâmplat și în ultimele săptămâni și va continua și în perioada următoare. Conducerea bisericii este în permanentă legătură cu situația membrilor ei și atunci când avem informații despre un caz deosebit, suntem pregătiți să ajutăm.


14. Pot să donez euro în contul de lei al bisericii?

Este de preferat ca în contul bisericii să donați doar lei pentru a ne asigura că nu sunt probleme cu transferul. Dacă locuiți peste hotare și nu puteți transfera lei sau cash, cel mai bine ar fi să luați legătura cu cineva cunoscut din Iași care vă poate ajuta în legătură cu transferul. Suntem conștienți că acest lucru ar întârzia trimiterea banilor dar credem că așa este cel mai bine. Având în vedere situația de criză, biserica nu poate deschide deocamdată alte conturi.